1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Церковний рейдер на Волині втратив колишню владу

Церковний рейдер на Волині втратив колишню владу

В результаті сесії реформованої об’єднаної територіальної громади на Волині, яка відбулася 14 листопада, люди, що брали участь в церковному рейдерстві, втратили можливість адміністративного керівництва в селі, повідомляє СПЖ.

До складу об’єднання з центром в Городищі увійшло п’ять сільських рад Луцького і Горохівського районів, в тому числі – орган місцевого самоврядування в селі Угринів, відомому трирічним міжконфесійним протистоянням.

На виборах 29 жовтня до нової об’єднаної громади виграла головуюча Городищенської сільради Луцького району Світлана Соколюк, набравши понад 50 відсотків голосів. При цьому активний учасник захоплення Свято-Хрестовоздвиженського храму УПЦ депутат облради Андрій Турак втратив свій колишній вплив.

Нагадаємо, що в 2014 році в Угринові прихильники «Київського патріархату» за підтримки Андрія Турака, в присутності голови місцевої сільради і правоохоронців захопили храм Свято-Хрестовоздвиженської громади УПЦ. Також рейдери приватизували церковний будинок і намагалися виселити прописану там сім’ю священика УПЦ, в чому їм чимало допомагав адміністративний ресурс.

Попередній запис
Захоплення храмів – це захоплення громад, а не будівель, – Бортник
Наступний запис
Рейдерські схеми УПЦ КП на прикладі села Старий Гвіздець (ВІДЕО)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее