1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Церковний захід з представниками влади охороняло удвічі менше поліції, ніж хресний хід УПЦ

Церковний захід з представниками влади охороняло удвічі менше поліції, ніж хресний хід УПЦ

5 тисяч поліцейських охороняли суспільний порядок під час Хресного ходу УПЦ, котрий відбувся у Києві 27 липня. На цьому заході не було жодного представника влади, пише «СтранаUA». Водночас менш численне дійство «за єдину помісну Церкву», котре відбулось наступного дня за участю Президента України та безлічі офіційних осіб, охороняло удвічі менше поліцейських.

На якій же підставі «хресному ходу» розкольницьких угрупувань приписується більша кількість учасників, ніж процесії УПЦ?

Напередодні з регіонів поступало чимало сигналів, що на цей захід по рознарядці з Києва зганяють людей, що підтверджували в інтерв’ю ЗМІ учасники ходу «за ЄПЦ».

Очевидно, що задача була «перебити» кількість учасників Хресного ходу УПЦ. Втім, її вдалося вирішити тільки у форматі офіційних зведень поліції, котра нарахувала у заході Філарета 65 тисяч чоловік.

Водночас ряд блогерів вже опублікували розрахунки, які спростовують цю цифру. За основу була взяти довжина маршруту процесії – 1,9 км від Володимирського собору до Володимирської гірки.

Бульвар Тараса Шевченка сам по собі більш вузький, ніж Грушевського вулиця, уявімо, 10 чоловік в ряд, тоді треба 6500 рядів. По метру на ряд – 6,5 кілометра. А довжина всього маршруту 1,9 км від Володимирської гірки від іменного собору. Тоді, коли голова колони вже на Володимирській гірці, хвіст мав би підійти через дві години після початку молебню, а тут повна маніпуляція. Звідси висновок: Нацполіція занизила вчора цифри разів у десять, а сьогодні завищила рази в три, або ж вони порахували Петра Олексійовича БезТомосного як одного за сотню тисяч, – іронізує політолог Кирило Молчанов.

Блогер Олексій Довбуш на своїй сторінці у Facebook використав іншу методику підрахунку: розбив скріншот ходи Київського патріархату на сектори та порахував кількість у кожному з секторів. За його розрахунками виходило, що кількість присутніх ледь дотягувала до 30 тисяч.   

Попередній запис
Журналісту не дали знімати «хресний хід» УПЦ КП з повітря
Наступний запис
Тягнибок сказав, що внаслідок автокефалії подешевшає ковбаса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее