1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Церковне рейдерство є ефективним, допоки підтримується владою, – Белашко

Церковне рейдерство є ефективним, допоки підтримується владою, – Белашко

1 липня 2019 року «Перший Козацький» опублікував коментар політолога Сергія Белашко  щодо триваючого церковного рейдерства і судового позову УПЦ до ПЦУ.

 

«Це викликало бурхливий резонанс в українських патріотичних колах, які розуміють, що їх політика церковного рейдерства ефективна тільки до тих пір, поки підтримується усією силою державного апарату», – зазначив політолог.

 

Сергій Белашко наголосив: «З одного боку, є СБУ, яка залякує священиків і найбільш активних мирян; з іншого боку обладміністрація, яка робить перереєстрацію при відсутності правових підстав, або НЕ реєстрацію документів; з третього боку є поліція, яка забезпечує безпеку рейдерам, які болгаркою спилюють замки на церквах, б’ють священиків; є активісти і журналісти на коротких поводках у режиму».

 

«Коли пірамідка ця починає розсипатися, доводиться відповідати за зроблене. Та й розкольницьким священикам вже не до того: у них розкол в розколі. Тепер вони вже борються за відтворення Київського патріархату, щоб протиставити його Православній церкві України, а «грецькі попи» – це ще гірше, ніж «московські попи», ставши рейдерами і мало не окупантами. Їм ще двоголового орла згадають», – завершив він і додав: « Більшість цих справ було в судах Українською Православною Церквою виграно. А Зеленський умив руки».

Попередній запис
Макарій Малетич: Фанар дав Томос, бо був упевнений у підтримці США
Наступний запис
Епіфаній нагородив Ляшка хрестом та помолився з ним у вівтарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее