1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Церква Кіпру сподівається на збереження православного діалогу по Україні

Церква Кіпру сподівається на збереження православного діалогу по Україні

Кіпрська Церква сподівається, що всі проблеми в світовому православ’ї вирішаться за допомогою діалогу. Про це йдеться в офіційній заяві Кіпрської Православної Церкви, яка стосується публікацій у ЗМІ, присвячених позиції Блаженнішого архієпископа Хризостома по автокефалії в Україні, повідомляє СПЖ.

У заяві наголошується, що Кіпрська Церква підтримує добрі відносини з усіма Помісними Православними Церквами – від Вселенського Патріархату до Церкви Чеських земель і Словаччини, а також з Руською Церквою.

Кіпрська Церква закликає всіх уникати різких публічних заяв, що породжують жорсткі заголовки, які тільки погіршують ситуацію. Кіпрська архієпископія сподівається, що всі проблеми будуть вирішені у відвертому і люблячому діалозі.

Також в заяві зазначено, що Церква Кіпру готова зробити свій вклад в цьому напрямку.

Раніше Предстоятель Кіпрської Православної Церкви Блаженніший Архієпископ Хризостом II закликав православний світ посилено молитися про вирішення церковного питання в Україні. У вересні 2018 року МЗС України спотворив слова архієпископа Хризостома, заявивши, що Кіпрська Церква підтримує автокефалію в Україні.

Попередній запис
У Харківській області обікрали храм УПЦ
Наступний запис
До страждальців через «бренд» УПЦ доєднався В’ятрович

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее