1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Церква Кіпру не визнала ПЦУ, а приховала внутрішній конфлікт через неї, – ієрарх УПЦ

Церква Кіпру не визнала ПЦУ, а приховала внутрішній конфлікт через неї, – ієрарх УПЦ

Заява Кіпрського Синоду не означає визнання ним ПЦУ і є лише спробою приховати конфлікт у Церкві, вважає глава Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Климент.

Митрополит Климент:

З Кіпру сьогодні лунає інколи діаметрально протилежна інформація про те, що ж прийняв Синод. Те, як про рішення написано в офіційному комюніке, – можна казати, що воно є абсолютно безграмотним у богословському значенні. Синод не визнав ПЦУ. Більшість синодалів про це не голосувала. Щоб уникнути відвертого конфлікту в Церкві, Синод вирішив, дослівно, не протирічити Предстоятелю Кіпрської Церкви у поминанні Епіфанія Думенка. Більше того, в комюніке йдеться прямо про існуючу загрозу розколу Церкви.

Схоже, що, оскільки синодали не дійшли спільної думки, даним рішенням вони домовились лише про те, що їхній предстоятель нехай робить що хоче, а вони продовжуватимуть дотримуватись своїх позицій. Думаю, що це говорить про серйозну внутрішню проблему, котра виникла всередині самої Кіпрської Церкви. Конфлікт є, як би його не намагались приховати. І він даватиме про себе знати при кожній нагоді.

Церква сьогодні

Попередній запис
Принцип матрьошки
Наступний запис
Що пропонував Синоду Церкви Кіпру митрополит Никифор

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее