1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Хто претендує на посаду глави Мінкультури, – соцмережі

Хто претендує на посаду глави Мінкультури, – соцмережі

Заступник глави Офісу президента Юрій Костюк анонсує, що питання глави Мінкульту, котре давно «зависнуло», буде вирішене вже наступного тижня. Повідомляє «Лівий Берег». Каже, проблема з кадрами: «З одного боку, в галузі є багато хороших спеціалістів, котрі проявили себе як менеджери – вони є чудовими фахівцями у своєму напрямку. Але ми розуміємо, що міністр повинен розбиратись у предметі більш широко – якщо не детально, то хоча б мати уявлення про те, як функціонують різні сфери. Це не найпростіше завдання».

По прізвищах прогнозів Костюк не робив, а за даними «ЛБ» розглядають станом на зараз Юлію Сінькевич (генпродюсер Одеського кінофестивалю, фаворитка конкурсу на посаду глави Держкіно), Володимира Шейка (гендиректор Українського інституту), Івана Козленка (гендиректора Центру Довженка), Лілію Млинарич (засновниця фестивалю Jazz Коктебель), Павла Гудимова (власник “Я Галерея”). Нна посаду міністра культури ще нібито претендує театральний режисер Слава Жила. А також тимчасово виконуюча обов’язки міністра культури Світлана Фоменко, котра раніше була заступником у Володимира Бородянського та Євгена Нищука.

Розглядали, за інформацією «ЛБ», і «слугу народу» Олександра Ткаченка, але той нібито заявив, що вперше про це чує, а сам підтримує Світлану Фоменко. Судячи з усього, Ткаченко всерйоз налаштувався на мера Києва. Це видно з порядку денного, котрий він коментує протягом останніх кількох тижнів.

Все, що можемо сказати про більшість озвучених прізвищ, – за нашою оцінкою, у кандидати розглядаються (якщо таки розглядаються) не ті люди, котрі можуть бути саме менеджерами в культурній галузі із державницьким поглядом. На жаль.

Klymenko Time

Попередній запис
В Одесі охорона ПЦУ не підпустила прихильників Філарета до території храму
Наступний запис
В Одеській області ПЦУ влаштувала «виїзне засідання» по парафіях УПЦ КП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее