1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Хто Греції доктор?

Хто Греції доктор?

Міністерство освіти Греції скасувало вихідний день для навчальних закладів у день Трьох святителів, котрий раніше відзначався як Свято освіти та грецької літератури. З цього приводу бідкається ієрарх Константинопольського патріархату митрополит Кісамський та Селінський Амфілохій у статті, опублікованій на romfea.

Мовляв, яку Грецію, яку батьківщину хочуть греки?! – запитує він, – невже Грецію, у котрій насаджається ідеологія гендеру, право на богохульство (за Ципраса скасували покарання за образу почуттів віруючих), Грецію, де вилучаються релігійні символи з державних установ та спалюють померлих як якесь сміття?

Митрополит Амфілохій справедливо зазначає, що день Трьох святителів служив для виховання в молоді ідей добра та краси. А тепер, ось, це свято піде в небуття.

Якщо це «модернізація суспільства», – зазначає він, – то мета такої «модернізації» полягає у тому, щоб припинити бути греком.

Все так. Але от виникає питання: а хто вам доктор?

Невже ви думали, що можна бути союзником США, отримувати від Держдепу допомогу в своїх затіях, і уникнути процесу секуляризації за західними лекалами?

Наприклад, саме американська Freedom House критикувала Грецію за те, що у її законодавстві зберігались норми проти богохульства. Котрі нібито порушують її міжнародні зобов’язання.

Можна згадати й злиті у мережу документи британського Інституту державного управління, котрий фінансував проект Integrity Initiative, осередки котрого, зокрема, існують та активно діють у Греції. У цих документах із задоволенням відзначався рівень «вестернізації» грецької культури, до чого доклалися ті ж самі британці та американці.

І ЗМІ, створені за підтримки США. Тому-то все закономірно.

Правблог

Попередній запис
Константинопольський патріарх помстився Сербській Церкві
Наступний запис
Симеон Шостацький молився у вінницькому ресторані з католицьким єпископом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее