1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. «Християнам закрили роти на догоду іншим людям», – ієрарх ЕПЦ

«Християнам закрили роти на догоду іншим людям», – ієрарх ЕПЦ

Митрополит Касторійський Серафим розповів про період випробувань і про важку ситуацію в Касторії, де запроваджено карантин, зазначивши, що Церква вчергове підтримала страждаючих громадян. «Політика не дозволила Церкви самій приймати рішення, і тим самим Церква була принижена в очах своїх чад», – зазначив ієрарх ЕПЦ, наголосивши, що він сам підтримує введення обмежувальних заходів, але виступає проти залякування людей. Про це повідомляє orthodoxianewsagency.

«Ніколи в багатовіковій історії у нас не було зараження через причастя. Там, де є Милість Святого Духа, все фізичне стає метафізичним. Все, що відбувається, ображає таїнство Божественного Причастя, так як життя ніколи не передає смерть», – сказав він, спростовуючи ідею того, що через причастя можна заразитися.

«Вони скористалися можливістю, щоб вдарити по Церкви через Божественне Причастя», – зазначив він з великим жалем. Митрополит також розповів, що відбувалося, поки церкви були закриті: «На Страсному Тижні я служив перед порожніми стільцями, у мене з очей текли сльози. Кому я передам Благодатний Вогонь? Я молюся, щоб Господь не допустив повторення таких подій».

Культ, за його словами, належить Церкві, вона його нікому не поступається, нехай навіть це має бути заради любові до смиренному людині, якого принизили і оббрехали. «Християнам заткнули роти на догоду іншим людям. Сьогодні Христос шукає сповідників», – вважає ієрарх.

Попередній запис
10 травня в Молдові відновлюють богослужіння з участю вірян
Наступний запис
Патріарх Кирило назвав свій заклик не ходити у храми найважчим у житті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее