1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Хресній ході в Сумах, попри заборону, – бути!

Хресній ході в Сумах, попри заборону, – бути!

На церковне, а віднедавна ще й державне свято – 14 жовтня – Покрову Пресвятої Богородиці та День захисника України, в Сумах, попри заборону, має відбутися Хресна хода. Синодальний Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ переймається тим, що «події можуть піти непрогнозовано, справа здатна дійти до масових заворушень, сутичок між представниками різних організацій, ба навіть – не приведи, Господи! – до пролиття крові».

Нагадаємо, що виконком Сумської міськради не дозволив 14 жовтня проводити єпархії УПЦ хресну ходу та відслужити молебень на Покровській площі міста, порушивши при цьому всі можливі демократичні правила та норми.

«Прецедент подібного плану в Сумах уже мав місце. У березні 2015 р. міськрада не дозволила УПЦ провести традиційну щорічну Хресну ходу в день пам’яті Феодорівської ікони Божої Матері, пославшись на те, що вона, нібито, є “політичним заходом”. Дійсна причина й того, й цього рішення, швидше за все, інша. Хресні ходи у Сумах, як правило, збирають велику кількість вірян. Влада вбачає у цьому для себе загрозу», – зазначається у повідомленні відділу УПЦ.

Зазначається також, що ні керівники Сумської єпархії, ні віряни не здаються та мають намір захищати свої права. Ось і на офіційному сайті Сумської єпархії анонсовано, що: «На свято Покрова Пресвятої Богородиці в Сумах відбудеться Хресна хода та архієрейське богослужіння на місці зруйнованого храму».

Вважають, що цьогорічна Покровська Хресна хода у Сумах може зібрати рекордну кількість учасників.

Попередній запис
Філарет оголосив, що не має наміру вести діалог з українськими автокефалами
Наступний запис
«Діти чекають свого отця», – Шевчук кличе Папу в гості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее