1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Храм у Будеражі охороняє поліція

Храм у Будеражі охороняє поліція

25 січня 2020 року поблизу Свято-Покровської церкви села Будераж Здолбунівського району Рівненської області рейдери з ПЦУ вчергове спровокували конфлікт. Як повідомляє СПЖ, протистояння тривало трохи більше години, поки правоохоронці не відтіснили чоловіків, які мали намір зрізати замки на храмі.

Жодна з двох громад територію церкву не покинула протягом дня. Рейдери з ПЦУ вимагали від віруючих УПЦ домовитися про ведення почергових богослужінь, однак спроба вести переговори була невдалою.

«Наша громада не може погодитися на пропозицію ПЦУ навіть з тих міркувань, що нас більше, саме ми були і є активними парафіянами цієї церкви, на відміну від тих, хто тепер претендує на неї, – коментує ситуацію Володимир Дмитрук, житель села Будераж, прихожанин Свято-Покровського храму. – Крім того, наша громада вважає, що документи, які виготовили активісти ПЦУ, недійсні на тій підставі, що релігійна громада УПЦ села Будераж жива, діюча і готова відстоювати свої права в суді ».

Свято-Покровську церкву охороняє один з підрозділів Здолбунівського районного відділу поліції. На нічне чергування залишилися представники обох громад.

Попередній запис
Приходи Тернопільщини відновлюються та відбудовуються після рейдерства ПЦУ
Наступний запис
З імовірністю 99% Синод Сербської Церкви скаже «ні» Фанару, – клірик СПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее