1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Храм Різдва Богородиці у селі П’ятигори опечатали

Храм Різдва Богородиці у селі П’ятигори опечатали

Спроба захоплення храму УПЦ у П’ятигорах завершилась тим, що ключі від церковного приміщення передали главі сільради. Через кілька годин протистояння, спровокованого прихильниками нової церковної структури, храм Різдва Богородиці у П’ятигорах Здолбунівського району Рівненської області опечатали. Печатка завірена підписами представників релігійних громад УПЦ та ПЦУ та головою сільради, котрий є протестантом та, за словами місцевих жителів, відверто симпатизує прихильникам новоутвореної «української Церкви». Про це повідомляє СПЖ.

Таке рішення ухвалили після тривалих переговорів, метою котрих було попередити подальший розвиток міжконфесійного конфлікту. Після того, як храм опечатали, ключі від церковного приміщення передали главі села, про що був складений відповідний акт.

Нагадаємо, зранку 6 квітня, під час богослужіння поминальної суботи, прихильники нової церковної структури заявили про свої претензії на храм у честь Різдва Богородиці у П’ятигорах. Зі слів очевидців, перепалка почалась у храмі, де в цей час перебувало біля 70 прихожан канонічної Церкви. До храму прийшли й прихильники ПЦУ – приблизно 30 чоловік, котрі, зі слів учасників подій, стали говорити про те, що УПЦ вже ніхто, а в них є документи й новий глава приходської ради – депутат Здолбунівської районної ради Ігор Щебета. Коли суперечка перейшла на вулицю, староста встиг закрити двері, котрі ведуть з притвору до храму, а віряни УПЦ заблокували доступ до притвору.

У результаті тривалого конфлікту настоятелю – протоієрею Андрію Філіпповичу – стало погано, і він знепритомнів. Священика на «швидкій» відвезли до лікарні.

Як повідомлялось раніше, згідно з розпорядженням голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, релігійної громади УПЦ в селі П’ятигори віднедавна не існує: замість неї в ЄДР з такими ж даними зареєстрована громада ПЦУ.

«Прихильників ПЦУ у селі небагато, але, коли вони проводили свої так звані «приходські збори» у клубі, вони привезли туди своїх родичів – дітей, онуків – котрі вже давно не проживають у селі», – повідомили віруючі села П’ятигори. Тим не менш, громада виступає категорично проти зміни юрисдикції, підтвердивши своє рішення залишитись у лоні канонічної Української Православної Церкви ще 9 лютого 2019 року.

Попередній запис
Експерт: Філарет не може міняти статут ПЦУ
Наступний запис
Східно-Американська єпархія звернулась до Трампа з проханням заступитись за УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее