1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Храм – не публічне місце, і зараз не надзвичайний стан», – Рівненська єпархія УПЦ про служби у карантин

Храм – не публічне місце, і зараз не надзвичайний стан», – Рівненська єпархія УПЦ про служби у карантин

Рівненська єпархія УПЦ заявила, що заклики щодо припинення здійснення богослужінь на час карантину є неправомірними, оскільки релігійні обряди проводяться у спеціально визначених місцях та не передбачать масові заходи.

Також вона закликала священнослужителів та мирян не порушувати санітарних норм; за можливості та при потребі здійснювати богослужіння на вулиці; перебувати у храмі у кількості не більше 10 осіб; проводити дезінфекцію.

Що стосується обмеження конституційного права на свободу світогляду та віросповідання, яке реалізовується у формі проведення богослужінь, то, заявили в єпархії, таке можливе тільки внаслідок воєнного або надзвичайного стану, який в Україні не запроваджено.

Окрім цього, Рівненська єпархія зазначає, що в законах України допускається встановлення обмежень щодо здійснення релігійної діяльності, у тому числі у публічному місці. Але, за її словами, храм (культова споруда) є спеціально відведеним місцем для проведення релігійних обрядів та не підпадає під ознаки публічного місця.

Попередній запис
Кабмін забороняє святкувати Пасху?
Наступний запис
Патріарх Кирило закликав кліриків служити літургію, навіть якщо не буде вірян

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее