1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Хостел на кістках, розірвана «дружба» та інші зізнання від одіозного Михайла Зінкевича

Хостел на кістках, розірвана «дружба» та інші зізнання від одіозного Михайла Зінкевича

В інтерв’ю для Volyn24 одіозний представник «Київського патріархату» Михаїл (Зінкевич) пояснив, чому вигнав видавництво «Ініціал», чому хостелу в тюрмі бути та запросив приймати священицький сан всім, хто бажає мати автомобіль.

Нещодавно редакція Raskolam.net повідомляла про новий хостел у Луцьку, який розбудовують в стінах колишньої тюрми, де було НКВД-стами розстріляно більше 2000 політичних в’язнів. «Владика» Михаїл назвав такий проект способом увіковічнення пам’яті та прирівняв його до Алькатрасу.  

«Економічно невигідно тримати музей, його треба фінансувати. Це великі гроші, в церкві їх немає. Особливо – утримувати приміщення, яке до церкви не зовсім стосується», – пояснив Зінкевич. Крім того, головний волинський розкольник назвав музеї пережитками СРСР: «Сьогодні краєзнавчий музей – нецікавий, він неживий, він консервативного напрямку. Такий, який нам дістався у спадок від Радянського Союзу».

Стосовно випадку, що трапився з видавництвом «Ініціал», яке перебуває в стінах монастиря, що належить УПЦ КП, Михаїл висловився різко. «Хай подякує, що в момент, коли монастирю не було потрібно всіх цих територій, ми дали йому (директору видавництва, Віктору Федосюку – авт.) можливість займатися своєю працею. Якщо ми надаємо приміщення, то очікуємо, що він буде допомагати монастирю. Але якщо він монастирю не допомагає, то просимо його звільнити приміщення. Що тут незаконного?.. Церква займається благодійністю, допомагає неімущим. А тоді з чого ми маємо допомагати бізнесмену? Де це таке видано? Це він має помагати церкві. От коли він буде ніщий сидіти на паперті, отоді я йому допоможу», – зауважив «владика».

Варто нагадати, що саме Віктор Федосюк далекого 1992 року допомагав розкольникам захоплювати Свято-Троїцький собор, частину будівлі якого й отримав. Та, видно, й сам директор, і видавництво перестало приносити користь «Київському патріархату», тому з ними й прощаються.

Зауважив Михаїл під час інтерв’ю, що не варто жити в соціалізмі, привівши в приклад слова зі своєї настільної книги – «Золото партії» Івана Буніча – «Социализм – это идеология зависти». В нас зараз – одні соціалісти. От вам заздрість: хтось поїхав кращою машиною… Якщо ти вважаєш, що аби мати гарну машину, гарну хату, треба бути священиком, я запрошую тебе прийняти священний сан. Духовна академія. Висвячу всіх. Якщо чоловік – будеш священиком, якщо жінка – будеш регентом і теж матимеш машину. Запрошую всіх», – р’яно запрошує бажаючих заробити на авто «владика».

 Варто також відмітити, що зізнався Зінкевич і в тому, що, незважаючи на брак часу, читає ворожу літературу: «Сказати, що я маю багато часу сісти і прочитати книжку, як кажуть “запоєм”, то не можна. Не вистачає часу. У повному обсязі останнім часом прочитав книгу “Несвятые святые” про Псково-Печерську лавру». 

Підсумовуючи, журналістка Інформаційного патруля також запитала, чому ж патріотично-налаштований священик «Київського патріархату» кличе себе Михаїлом, а не на український манер – Михайлом, на що знаменитий представник УПЦ КП зауважив: «Я себе називаю так, як мене називають при постригу. Бо це не просто постриг, це обітниця перед Богом. Це різні традиції. Ніби закінчення на “о” це українська, а на “їл” неукраїнська. Неправда. Не обов’язково “ов” це російське. Філологічні нюанси, які до життя не мають жодного відношення».

Попередній запис
Очільник Володимир-Волинської кафедри УПЦ звернув увагу влади на незаконні дії місцевої єпархії УПЦ КП
Наступний запис
Українська Православна Церква розповіла на конференції ОБСЄ про утиски прав віруючих

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее