1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет у Європарламенті заявив, що УПЦ КП вимагає у Константинополя визнання та має намір забрати Лаври в УПЦ

Філарет у Європарламенті заявив, що УПЦ КП вимагає у Константинополя визнання та має намір забрати Лаври в УПЦ

2 травня 2018 року в Європарламенті в Брюсселі виступав керівник Київського патріархату Філарет (Михаїл Денисенко). Як повідомляє Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, колишній митрополит РПЦ Філарет виступав у рамках заходу на тему «Україна за часів незалежності: православний Київський патріархат і виклики мінливого суспільства».

Як з’ясувалося з промови Філарета, його релігійна конфесія звернулась до Константинопольського Патріархату з проханням надати їй Томос про автокефалію. Нагадаємо, раніше таке ж звернення було скероване з ініціативи Президента України Петра Порошенка, у ньому йшлося про «Українську церкву» без уточнень.

Зі слів голови УПЦ КП, коли Томос буде отриманий, в Україні залишиться тільки одна церква, а на канонічну УПЦ чекає статус екзархату. У цих планах згадується і Києво-Печерська лавра, котру бачать у розпорядженні новоутвореної структури.

Риторика такого роду свідчить про те, що в Україні готується сценарій насильницької трансформації конфесій, вважає голова НВО «Громадський правозахист» Олег Денисов. Він скерував у розпорядження Константинопольського Патріарха та Священного Синоду Константинопольського Патріархату заяву про загрозу зіткнень на релігійному підґрунті в Україні, а також правозахисні матеріали та заяви в ООН, ОБСЄ, сформовані раніше по темі УПЦ.

Попередній запис
В.о. міністра охорони здоров’я України “обговорила ЄПЦ” з Патріархом Варфоломієм
Наступний запис
На Волині бюджетників примушують здавати гроші на будівництво храму УПЦ КП у Волновасі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.