1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет сказав, що тепер він «за справедливий мир»

Філарет сказав, що тепер він «за справедливий мир»

Філарет Денисенко прокоментував свої заяви про «гріх федералізації», котрий населення Донбасу повинно «спокутувати кров’ю», озвучені на самому початку військового конфлікту на сході України: йшлося переважно про проживаючих там «росіян».

«Справа у тому, що сам я з Донбасу, і знаю добре, що там немає жодного неукраїнського села, усі села українські, – сказав Філарет. – Це свідчить, що Донбас – українська земля. А от на шахтах, заводах, у містах – там і росіяни, і різні національності, тому що вони поселились там, коли почалась індустріалізація Донбасу. Тому вони мають бути вдячні, що Україна їх прийняла».

Зі слів Філарета, його позиція щодо Донбасу не міняється – «це українська земля і повинна залишатись українською землею, але ми раді будемо, якщо росіяни житимуть на цій землі з нами, як брати з братами». Також він підтримує політику нинішнього Президента України Володимира Зеленського на Донбасі і виступає за «справедливий мир».

«Ми підтримуємо не лише президента, але всі патріотичні сили, котрі стоять на цій позиції – справедливого миру. Вічної війни немає, колись це закінчиться», – дійшов висновку Філарет Денисенко.

Telegram-канал Pavlovsky news

Попередній запис
Юрист УПЦ КП: Керівництво держави переймає не кращий досвід попереднього
Наступний запис
Адептам ПЦУ не сподобалось, що в РПЦ вважають мирянами їхню структуру, – публіцист

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее