1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет розповів про «папізм глави Фанару»

Філарет розповів про «папізм глави Фанару»

Православні Церкви не визнають ПЦУ, в тому числі, через те, що в наданому їй Томосі закладені «претензії Вселенського патріарха на папство». Про це заявив глава ліквідованої УПЦ КП Філарет Денисенко, спілкуючись з журналістами Громадського.

Філарет підтвердив і те, що Константинопольський патріарх Варфоломій «претендує на те, щоб мати в Православ’ї повноваження і права більші, ніж інші патріархи».

«Тобто він не рівний серед рівних, а перший по владі серед Православних Церков. Це є папізмом Православної Церкви. І тому, коли Православні Церкви побачили цей Томос, і в ньому побачили претензії Вселенського патріарха на папство в Православ’ї, вони цей Томос не визнали. І хто його визнає? Олександрійський патріарх і Елладська Церква. І то, разом з багатьма архієреями Елладської Церкви не згодні з цим Томосом, їх змушують визнати. А так всі інші Церкви цей Томос не визнають. Зокрема, через те, що там закладені претензії Вселенського патріарха на вищу владу в Православної Церкви», – сказав «патріарх».

Нагадаємо, Філарет заявив також, що ПЦУ потрібне лише його майно.

Попередній запис
«Спеціаліст з расової теорії», – релігієзнавець Миколай Мітрохін поспілкувався з «митрополитом» ПЦУ
Наступний запис
У Конституційному Суді почали розглядати справу про примусове перейменування УПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее