1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет розповів про майбутнє «Київського патріархату» та хоче перейменувати УПЦ рішенням Ради

Філарет розповів про майбутнє «Київського патріархату» та хоче перейменувати УПЦ рішенням Ради

Київський патріархат звернеться до Верховної Ради з проханням прийняти закон про те, що в Україні є тільки одна Українська Православна Церква, заявив його лідер Філарет. Крім того, екс-митрополит РПЦ каже, що об’єднана Церква буде називатись «Українська православна церква», а другою її назвою буде «Київський патріархат». Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Чого ми будемо вимагати? Це щоб в Україні була одна українська Православна Церква, і щоб РПЦ не ховалась під назвою «українська», будучи по суті російською. І тому ми будемо просити Верховну Раду, щоб вона прийняла закон про те, що в Україні одна українська православна церква, а друга православна церква має називатись російською церквою. Тим більше, звершують богослужіння церковнослов’янською мовою, проповідь – російською мовою, захищають інтереси на сході російські», – зазначив Філарет.

Він також наголосив, що об’єднана українська Церква буде називатись «Українська Православна Церква», а другою назвою буде “Київський патріархат”».

Нагадаємо, раніше представник Константинопольського Патріархату при Всесвітній раді церков архієпископ Тельміський Іов (Геча) заявив, що нову церковну структуру в Україні назвуть «Православна Церква в Україні». «Не «Українська Православна Церква», тому що Церква є єдиною, а також що жодного представництва РПЦ в Україні не буде.

Попередній запис
Значення угоди у Стамбулі не несе нічого нового і тому не є великим, – Балашов
Наступний запис
Константинопольський Патріархат тепер «перший без рівних» у самоізоляції, – митрополит Волоколамський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.