1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет піариться на звільненні українських військовополонених

Філарет піариться на звільненні українських військовополонених

27 грудня 2017 року розпочався процес обміну військовополоненими на одному з КПП Донецької області, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Домовленості про обмін в форматі «74 на 306» була досягнута за посередництва Української Православної Церкви та дієвої участі в цьому процесі самого Патріарха Кирила.

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія, на контрольно-розмежувальної пункті і в так званій сірій зоні в процесі обміну беруть участь священнослужителі УПЦ.

При цьому УПЦ КП користується нагодою і привласнює заслугу зі звільнення українських бійців собі, а їх «патріарх» навіть був на самій зустрічі в Харкові, про що він гордо повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

«Церква з самого початку була з народом, була з нашою українською армією і допомагала, і допомагає по сей день. Ми не тільки молимося, а ми робимо все можливе для Церкви, для того, щоб захистити нашу українську державу, нашу українську землю і наш український народ», – говорив Філарет у своїй проповіді, не уточнюючи, яку Церква він має на увазі, оскільки «Київський патріархат» ніякого відношення до звільнення військовополонених не має.

Мабуть, він ототожнює свою роботу з роботою Всеукраїнської Ради Церков, тому що в продовженні промові він пояснив, яким боком причетний до торжества. «У жовтні Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій на своїх зборах вирішив звернутися до Папи Римського, до Вселенського Патріарха, до Патріарха Московського Кирила, до архієпископа Кентерберійського, до Всесвітньої ради Церков, до конференції європейських Церков, до рабинів Європи і до керівників мусульман. З чим ми звернулися? Ми просили натиснути на Путіна і на сепаратистів, щоб вони погодилися на звільнення вас, наших кращих синів», – голосно заявив Денисенко.

Ну що ж, як зазначив один з коментаторів Філаретівського повідомлення: «Головне вчасно примкнути до свята, яке організоване зовсім іншими людьми».

Попередній запис
«Справа ліквідації унії була головною ідеєю у житті Гавриїла Костельника» – доктор Андрій Савицький
Наступний запис
”Філаретівці” нагородили церковним орденом сайт “Миротворець”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее