1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет прокоментував можливість приєднання ПЦУ до УГКЦ

Філарет прокоментував можливість приєднання ПЦУ до УГКЦ

Очільник УПЦ КП Філарет Денисенко прокоментував для телеканалу ЗІК недавно озвучену інформацію про вивчення перспектив об’єднання ПЦУ та УГКЦ. Нагадаємо, дані про проведення таких досліджень назвали фейковою інформацією, котра з’явилась у результаті хакерської атаки.

У коментарі Філарет наголосив на тому, що також не вважає такий варіант об’єднання реальним.

«Може бути або приєднання, тоді греко-католики стають православними, і це залежить від них, хочуть вони стати православними чи ні. Якщо хочуть, то це можливо, Православна Церква їх прийме. А якщо йдеться про приєднання православних до греко-католиків, то це неможливо», – зазначив Філарет.

Він аргументує це тим, що боротьба за приєднання православних до католицької церкви йшла протягом багатьох століть і в умовах, коли не було української держави.

«І то православні витримали, і Православна Церква залишилася православною. Тим більше, коли ми маємо свою незалежну державу, приєднання Православної Церкви до греко-католиків неможливе. І якщо хто буде заговорювати про таку можливість, то це даремно витрачені гроші. Такого не буде. Альтернативи нема. Альтернатива може бути, коли Православні Церкви в цілому, всі, і римо-католицька, об’єднаються в єдину Церкву Христову. Тоді таке об’єднання можливе. Але об’єднання православних з РКЦ, як показав досвід, а я цим питанням займався більше 30 років, вів діалоги на високому рівні з РКЦ, то дійшли висновку, що неможливо, тому що РКЦ не відмовиться від догмату папства, а Православна ніколи не признає догмат папства», – вважає глава УПЦ КП.

На його думку, в іншому випадку можливі лише добрі стосунки між всіма конфесіями.

Попередній запис
«Де ваша дистанція?», – ієрарха Фанару в США розкритикували за участь у протестах
Наступний запис
Одеський ієрарх УПЦ КП продовжує звершувати «хіротонії»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее