1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет «подякував» ПЦУ, що його не викинули на вулицю

Філарет «подякував» ПЦУ, що його не викинули на вулицю

Очільник УПЦ КП Філарет Денисенко заявив, що вдячний керівництву новоутвореної організації ПЦУ, що він не опинився на вулиці. Про це повідомляється на сайті УПЦ КП.

«На своєму засіданні 05 грудня 2019 року виявили до мене милість: не викинули 90-літнього Патріарха на вулицю, як збирались це зробити, а залишили пожиттєво проживати в приміщенні Київської патріархії на вул. Пушкінській, 36, яке я побудував у тяжкі для церкви радянські часи, і служити у Володимирському соборі. Ще раз дякую за те, що совість не дозволила зробити такий злочин. Але я виступав і буду виступати до кінця мого життя проти рейдерського захоплення майна Київської патріархії (по всій Україні). Це майно було придбано мною протягом 53-літнього служіння на Київській кафедрі. Деякі державні чиновники, виступаючи на словах проти корупції і рейдерського захоплення, на ділі беруть у цьому участь. Чи можна побудувати демократичну Українську державу при такому ставленні деяких державних чиновників до своїх обов’язків?!», – заявляє Філарет, спростувавши, що ліквідація Київської патріархії УПЦ КП завершена.

«Ми будемо боротись за Київський патріархат до останнього», йдеться у заяві. Як повідомив екс-нардеп Ігор Мосійчук, днем раніше у розмові Філарет зазначив, що у ПЦУ його планують закрити у Видубицькому монастирі.

Попередній запис
Юраш не переконав «європейську цивілізацію» надати позитивну оцінку «мовному» закону
Наступний запис
Філарет написав на ПЦУ заяву про привласнення майна УПЦ КП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее