1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет оголосив, що не має наміру вести діалог з українськими автокефалами

Філарет оголосив, що не має наміру вести діалог з українськими автокефалами

Під час брифінгу в Чернівцях голова «Київського патріархату» Філарет (Денисенко) заявив, що очолювана ним структура припинила діалог про об’єднання з Українською автокефальною православною церквою, передає Молодий Буковинець.

Він сказав, що названі церкви упродовж багатьох років мали намір об’єднатися для «зміцнення українського суспільства».

«Але тричі ми підходили до того пункту, що треба нам об’явити, що ми – єдина українська церква. І вони в останні хвилини придумували такі умови, на які ми не могли погодитися. Умови ці йшли не від них. Бо якби вони пішли від них, то вони в процесі діалогу це висловили б нам. А коли ми вже домовилися про об’єднання, з Москви був даний сигнал – поставте такі умови. Тому ми тепер вирішили – ніякого діалогу з автокефальною церквою ми вести не будемо. Тому що це – діалог з Москвою. А з Москвою, звичайно, ми знаємо, який діалог: «Покайтесь і повертайтесь до Москви». Такого нам не треба. Ми є незалежна держава, а в незалежній державі повинна бути одна автокефальна церква, а не багато», – наголосив Філарет.

Окрім того, Денисенко нагадав, що приймає окремі автокефальні парафії під своє крило: «Зараз стан такий: переходять із автокефальної церкви в «Київський патріархат» окремі парафії, і ми їх приймаємо. А з єпископатом ніякого діалогу ми не ведемо і не будемо. І держава це зрозуміла, що це є голос Москви».

Попередній запис
Філарет (Денисенко) продовжує обмовляти Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Онуфрія
Наступний запис
Хресній ході в Сумах, попри заборону, – бути!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее