1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Філарет лякає українські суди пекельними муками за рішення на користь УПЦ

Філарет лякає українські суди пекельними муками за рішення на користь УПЦ

Філарет звинувачує судочинство в продажності і корупції. Відповідна заява з’явилася на офіційному сайті «Київського патріархату» 26 жовтня.

«Останнім часом ряд судів прийняли явно неправосудні рішення, які стають перешкодою громадам вільно обирати, до якої конфесії належати. Судді змушують громади повертатися під владу конфесії, до якої вони не хочуть належати, відбирають у громад майно, перешкоджають їм молитися у власному храмі», – йдеться в заяві очільника УПЦ КП.

 «Якщо раніше такі випадки можна було вважати помилками окремих осіб, то з часом ми бачимо, що вони набули систематичного характеру. І вже не раз ми чули, що за рядом таких рішень стоять величезні гроші – десятки, а то і сотні тисяч доларів», – продовжує Філарет.

Окрім безпідставних наклепів, «патріарх» загрожує «вічними муками» тим, хто протидіє захопленню храмів Української Православної Церкви: «Бог бачить ваше беззаконня і гріх ваш не залишиться безкарним, якщо не припините його і не покаєтеся! Задумайтесь над тим, чи варті банки з грошима, будинки і машини, інші речі, нажиті корупцією – вічних мук? Адже саме вічні муки чекають в життя майбутнього віку нерозкаяних грішників».

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що за 2014-2016 роки «Київський Патріархат» захопив 40 храмів Української Православної Церкви, причому часто захоплення відбуваються за підтримки місцевої влади під приводом зміни реєстрації статуту громади.

Попередній запис
Національна поліція Рівненщини нестиме службу біля храмів, щоб запобігти можливим пограбуванням
Наступний запис
Храм – в приватній власності нардепа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее