1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет зустрівся з головою комітету з питань гуманітарної політики ВРУ Олександром Ткаченком

Філарет зустрівся з головою комітету з питань гуманітарної політики ВРУ Олександром Ткаченком

10 березня 2020 року очільник УПЦ КП Філарет Денисенко зустрівся із головою комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради України Олександром Ткаченком. Про це повідомляється у групі «Віряни Київського патріархату» у Facebook.

Главу УПЦ КП супроводжувала керівниця юридичного відділу цієї організації Неоніла Ткаченко.

Під час зустрічі відбулись консультації щодо проведення засідання комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради України, за участі міністра культури, молоді і спорту України. Такий захід потрібний, щоб опрацювати механізми захисту прав на свободу совісті вірян та духовенства УПЦ КП, уточняється у повідомленні.

У ході зустрічі Філарет передав Олександру Ткаченкові офіційного листа, у котрому йдеться, що в УПЦ КП вважають за необхідне привести у відповідність дані Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а також Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно та їх обтяжень у інформації стосовно Релігійної організації «Київська Патріархія Української Православної Церкви Київського Патріархату», код ЄДРПОУ 22894788 та її майна до її фактичного стану.

Ткаченка офіційно повідомили, що УПЦ КП вважає себе такою, що відновила свою діяльність відповідно до постанови свого собору від 20 червня 2019 року. Однак даний юридичний факт не визнається певними посадовими особами державних органів.  На це Олександр Ткаченко запевнив, що за результатами правового аналізу наданих документів і звернення, він докладе до зазначених питань усіх зусиль для їх вирішення.

Фото Facebook

Попередній запис
В.о. глави Мінкульту стала колишня помічниця Єленського Світлана Фоменко
Наступний запис
Як патріарх Варфоломій збирає еллінський пазл

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее