1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет знову просить українську владу поновити реєстрацію УПЦ КП

Філарет знову просить українську владу поновити реєстрацію УПЦ КП

Очільник «Київського патріархату» Філарет Денисенко вчергове звернувся до представників української влади з проханням відновити державну реєстрацію юридичної особи УПЦ КП. Відповідне звернення опубліковане на сайті УПЦ КП 1 липня 2020 року.

«Ми просимо Президента України Володимира Зеленського, Голову Верховної Ради України Дмитрія Разумкова, Прем’єр-міністра України  Дениса Шмигаля та весь Український уряд, зокрема, міністра культури Олександра Ткаченка, і голову Державної служби України з етнополітики та свободи совісті  Олену Богдан повернути незаконно відібрану державну реєстрацію Української Православної Церкви Київського Патріархату, яка дійсно є незалежною Українською Церквою і служить інтересам українського народу», – йдеться у зверненні «патріарха».

У Філарета аргументують це порушеннями умов, за яких Київський патріархат увійшов спочатку до юрисдикції Константинопольської церкви (15 грудня 2018 року), а потім до ПЦУ (з отриманням Томосу 6 січня 2019 року). Оскільки ПЦУ не прийняла новий статут, який, на думку «патріарха», відповідав би потребам української церкви, УПЦ КП 20 червня 2019 року відновила свою діяльність та вимагає поновити своє існування, зокрема, «Київської патріархії УПЦ КП» як юридичної особи.

Попередній запис
УГКЦ в Італії отримала легалізацію екзархату
Наступний запис
Релігієзнавець вбачає «ідейну єдність» УПЦ та Філарета

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее