1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Філарет зачищає київські храми ПЦУ від «групи підтримки» Епіфанія

Філарет зачищає київські храми ПЦУ від «групи підтримки» Епіфанія

«Почесний патріарх» бере під свій контроль Покровський храм і Феодосійський монастир, звідки видворяють Євстратія Зорю. Як стало відомо 29 травня, Філарет відправив клірика Володимирського собору Бориса Табачека взяти під контроль Покровський храм ПЦУ м. Києва, в якому до вчорашнього дня настоятелем був Олександр Трофимлюк. Про це повідомив у себе на Фейсбук «єпископ» ПЦУ Адріан Кулик-Богдан.

«Філарет прислав о.Бориса Табачека захоплювати Покровський храм на Солом’янці, в якому служить настоятелем отець Олександр Трофимлюк, – повідомляє Кулик. – Парафія одноголосно (380 голосів) підтримала свого настоятеля». Де і коли збирались ці 380 людей, Адріан Кулик не каже.

Також «єпископ» повідомив, що сьогодні «монахи» Феодосійського монастиря повинні присягнути на вірність Філарету і Київському патріархату, а Євстратія Зорю з монастиря виселять:

«Філарет планує сьогодні відвідати Феодосійський монастир м. Києва, в програмі візиту – змусити насельників /монахів монастиря підписати присягу/ документ на вірність Філарету і «Київському Патріархату». Філарет наказав наміснику Феодосійського монастиря вигнати з монастиря архієпископа Євстратія і його священика Сергія з сім’єю. Дружина Сергія вагітна на останньому місяці, чекає другу дитину».

Занепокоєні дописувачі «Церкваріуму» опублікували коментар у зв’язку з цими подіями глави департаменту у справах релігій Андрія Юраша, який вкрай стривожений ситуацією, яка склалась, і прагне, щоб було скликане позачергове засідання Синоду ПЦУ:

«Тривожні і дуже неприємні новини почали надходити з приходів Київської міської єпархії помісної УПЦ: нібито почався рух, який вносить свідому дезорганізацію і має за мету створення структури, непідконтрольної легітимному церковному центру. Якщо ця інформація дійсно має місце, нема іншого варіанту, як термінове скликання, буквально завтра, надзвичайного Синоду Церкви, і пошук адекватних відповідей на дії, які можуть зруйнувати церковну єдність».

Попередній запис
«Уніатський Патріархат» після епохи Шептицького: криза і відродження
Наступний запис
Дедюхін: Після створення ПЦУ благодать відійшла від Філарета

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее