1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет закликав Церкву Грузії підтримати ЄПЦ

Філарет закликав Церкву Грузії підтримати ЄПЦ

Глава УПЦ КП Філарет сподівається, що Грузинська Православна Церква підтримає автокефалію в Україні. Він вирішив нагадати, що автокефалію в Грузії знищила російська держава, і таку саму історію переживає українська Церква. Про це Філарет розповів в інтерв’ю «Ехо Кавказу», повідомляє СПЖ.

Глава Київського «патріархату» нагадав, що був час, коли російська держава призначила російського екзарха у Тбілісі.

«Так ось Грузинська Церква повинна пам’ятати історію, – наводить слова лідера УПЦ КП «Ехо Кавказу». – Таку ж історію переживає Українська Православна Церква. Що ми хочемо від Грузинської Церкви? Ми хочемо, щоб, коли Українська Церква отримає Томос про автокефалію, Грузинська Церква увійшла в молитовне єднання з Українською Православною Церквою».

Філарет розраховує на це, тому що грузинський народ підтримує український так само, як український народ підтримує грузинський.

«На цій підставі, ми сподіваємося, що Грузинська Церква підтримає автокефалію Української Православної Церкви», – додав лідер Київського «патріархату».

Раніше Грузинська Церква офіційно спростувала слова спікера Ради Андрія Парубія про те, що Патріарх Грузії Ілія II сподівається на позитивне рішення Константинопольського Патріархату про надання автокефалії українській Церкві та опублікувала звернення до Константинополя та РПЦ з проханням спільно вирішити конфлікт.

 

Попередній запис
Митрополит Лука (Коваленко) попросив митрополита Симеона прокоментувати чутки про його вступ до ЄПЦ
Наступний запис
Суд скасував формулювання «замах на вбивство» у справі про напад єпископа УПЦ КП на Філарета

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее