1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Філарет завдав образи та прикрощів Євстратію Зорі

Філарет завдав образи та прикрощів Євстратію Зорі

Євстратій Зоря, колишній спікер УПЦ КП заявив, що йому сумно й гірко від дій його недавнього патрона Філарета Денисенка. Про це він повідомив у Facebook.

Коментар Зорі стосувався недавньої публікації прес-служби УПЦ КП, у котрій повідомлялось, що «Помісний Собор» цієї структури від 15 грудня 2018 року був нелегітимним, Київський патріархат, як і раніше, існує, а всі заяви про його ліквідацію незаконні.

Євстратій переконаний, що у цій заяві міститься неправда, бо за результатами проведення даного «Собору» Філаретом та іншими представниками Київського патріархату був підписаний документ, у котрому йшлояс про розпуск УПЦ КП.

«З давніх-давен однією з найбільш вагомих форм посвідчення довіри є підпис, – міркує Зоря. – Людина власноруч своє ім’я ставить під документами на знак того, що їм слід довіряти. Тобто зв’язує своє ім’я свідченням: “Ось це правда, і я її підтверджую”. Але виявляється, що для когось такі речі можуть нічого не важити, якщо сказати: “це було зроблено ситуативно”».

Нинішній ієрарх ПЦУ пересвідчився, що «брехати не можна – це всі знають, особливо люди віруючі та воцерковлені. Але якщо брехню назвати”ситуативноюправдою” – це вже ніби й негріх»? Від опублікованої прес-службою Філарета інформації Євстратію Зорі сумно й гірко, однак він переконаний, що «там, де правда – ТАМ Бог, а де Бог, ТАМ перемога».

Попередній запис
Елладська Церква може висловитися про ПЦУ в жовтні, – протоієрей Миколай Данилевич
Наступний запис
Повідомлення про «спробу замаху» на митрополита Луку є фейком, – Геннадій Єлін

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее