1. Головна
  2. /
  3. Стоп брехні
  4. /
  5. Філарет відверто маніпулює фактами та розповідає неправду

Філарет відверто маніпулює фактами та розповідає неправду

12 лютого на каналі Еспресо.TV в програмі Княжицький очільник «Київського патріархату» розповів, поміж іншого, про те, що до розкольників приєдналося за минулий рік більше ста парафій УПЦ.  Щоправда, в порівнянні з 13 тисячами парафій – то не так багато, як він сам зауважує.

В свою чергу голова юридичного відділу Української Православної Церкви протоієрей Олександр Бахов прокоментував інтерв’ю. У своєму дописі на сторінці Facebook він назвав Філарета лобістом антиконституційних законів та людиною, що говорить неправду. Адже згідно фактів, з початку 2014 року таких переходів під крило «Київського патріархату» було лише 8.

«Насправді з 2014 року у розкол Київського Патріархату перейшло 8 релігійних громад УПЦ і захоплено близько 40 храмів, що належать релігійним громадам УПЦ. Нажаль, всі захоплення храмів представники київського патріархату та органи державної влади воліють називати “переходами”. Бо побиття людей, спилювання замків, погрози, насилля та незаконне заволодіння чужим майном – це все вони називають “переходи”», – пояснює головний юрист УПЦ.

Окрім того, протоієрей Олександр відзначив Міністерство культури, яке використовує таку ж статистику. «Дивно, але таку ж статистику використовує Мінкультури. Мені смішно: Київський Патріархат хоче бути самостійним, а храмів порахувати самостійно не може», – підкреслює голова юрвідділу.

Нагадаємо, Департамент у справах релігій та національностей Міністерства культури України, який покликаний виявляти рівне ставлення до всіх конфесій, демонструє упереджене і необ’єктивне ставлення до Української Православної Церкви. У зв’язку з такими діями, УПЦ ще в кінці минулого року була змушена подати позов до суду.

Попередній запис
В Умані горіла прибудова до храму УПЦ
Наступний запис
Минкульт vs УПЦ: куди виведе крива тропа війни?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее