1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет впевнений, що буде патріархом, та дякує Порошенкові за мудрість

Філарет впевнений, що буде патріархом, та дякує Порошенкові за мудрість

Всі три православні Церкви в Україні будуть об’єднані в Єдину Помісну Православну Церкву, заявив глава УПЦ КП Філарет. Про це він сказав у своїй промові на подячному молебні за автокефалію Церкви та українське військо, котрий пройшов 14 жовтня на Софійському майдані в Києві, повідомляє Спілка православних журналістів.

«Без незалежної України незалежної держави не може бути. І ця війна, котра триває на сході, йде тому, що тут є «5 колонна», котра підтримує Росію, підтримує Путіна. Тому ми наполягаємо, щоб в Україні була одна українська Церква. Не три, а одна. Ми раді тому, що патріотичні Церкви підтримали нашу армію», – сказав він.

«Завдяки мудрості Президента в нас є автокефальна Церква», – також заявив Філарет. 

У своїй промові глава Київського патріархату підкреслив, що нарешті, за «1030 років існування Православної Церкви на нашій землі», «Господь створив такі умови, що іншого шляху, як дарувати Україні автокефалію, немає». Він подякував Вселенському Патріарху Варфоломію за мужність, що він не побоявся «підступності Москви», і Петрові Порошенку, «тому що, завдяки його мудрості та силі волі, ми маємо автокефальну українську Церкву».

При цьому Філарет нагадав, що саме він є ініціатором автокефалії для Православної Церкви в Україні. Саме після цього, зі слів Філарета, почалася боротьба проти нього.

Також глава УПЦ КП заявив, що на чолі нового проекту повинен опинитись патріарх.

«Багато хто думає, може, не патріарха, а митрополит? Ні! – наголосив Філарет. – Україна достойна мати главою Церкви патріарха. Іншого ми знати не хочемо!».

Нагадаємо, представники Константинополя поки що заявляють, що вважають Філарета єпископом без кафедри. 

Попередній запис
Депутат Олег Барна не впорався з назвою церкви, за котру голосував
Наступний запис
Порошенко розповів про незаконні анафеми, канонічність та про те, кому вручать Томос

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее