1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарет вмив руки та заявив, що ніякого покаяння не було

Філарет вмив руки та заявив, що ніякого покаяння не було

Прес-конференція очільника «Київського патріархату», яка розпочалася сьогодні, 1 грудня 2017 року, о 14 годині за Київським часом, дала відповіді на запитання, що виникли в громадян України, небайдужих до Православ’я.

Нагадаємо, вчора під час засідання Синоду РПЦ стало відомо, що Філарет (Денисенко) написав лист на адресу Патріарха московського Кирила, в якому просив пробачення за всі вчинені ним гріхи та закликав до миру між християнами. Варто зауважити, що підписано лист було не званням, яке він сам собі присвоює – Патріарх Київський та Всієї Руси України, – а скромно – «Ваш побратим у Хресті, Філарет».

Сьогодні ж на прес-конференції щодо діалогу з РПЦ, Філарет від своїх слів відмовився, вказавши, що пішов на примирення, якого не сталося. За його словами, «Собор, скориставшись моїм зверненням, направив його не на примирення і на вирішення автокефалії Української Церкви, а направив на те, що ніби-то ми хочемо повернутись до Московського Патріархату. Не ми, а вони хочуть, щоб ми повернулись».

Окрім того, очільник українських розкольників твердо заявив про відсутність покаяння. «Ніякого покаяння в тому, що я обрав шлях автокефалії Української Православної Церкви, не було, нема і не буде ніколи!», – настояв Філарет.

Попередній запис
Більше 60 тисяч українців висловились проти антицерковних законів
Наступний запис
Поборник «Київського патріархату» Єленський не відступиться від дискримінаційних законопроектів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее