1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. Філарет вважає, що втручання у церковні справи на користь УПЦ КП не є втручанням

Філарет вважає, що втручання у церковні справи на користь УПЦ КП не є втручанням

Очільник Київського патріархату Філарет вважає, що Президент України Петро Порошенко не втручається у церковні справи, а робить те, що повинен робити глава світської держави. Про це, зокрема, йшлося в інтерв’ю Денисенка «Лівому берегу».

Зі слів Філарета, квітневе звернення Порошенка до Вселенського Патріарха не було першим – аналогічні документи спрямовували на Фанар президенти Кучма, Ющенко.

«Багато хто з Московського Патріархату звинувачують Президента, що він втручається в церковні справи. Ні, не втручається. Він лише робить те, що повинен робити Президент», – переконує Філарет.

Також глава УПЦ КП вторить заявам Петра Порошенка про те, що Томос нібито потрібний, щоб зберегти державу. Разом з тим, нинішній очільник української держави паралельно твердить, що Україна ще ніколи не перебувала на таких міцних позиціях, як за його каденції.

«Так ось, для того, щоб зберегти українську державу, потрібна не тільки потужна армія (яка наразі створена, і це бачить весь світ), потрібна й церква, тобто духовна основа. Щоб ця основа була міцною, потрібно об’єднати Православ’я, і для цього необхідний Томос», – каже Філарет.

Попередній запис
«Процес пішов!» – в Адміністрації Президента доповіли про стан справ по Томосу
Наступний запис
Порошенко у Twitter: Ми не повинні вважати, що Томос у нас у кишені

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.