1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарету відмовили у касаційному розгляді скарги на дії ДПС

Філарету відмовили у касаційному розгляді скарги на дії ДПС

5 жовтня 2020 року у Верховному Суді розглядали касаційну скаргу Філарета Денисенка у справі за його позовом щодо дій Державної податкової служби, котра виключила «Київську патріархію» УПЦ КП з Реєстру неприбуткових організацій та припинила податкове обліковування. Про це повідомляє advokatpost.

У повідомлення нагадується, що Релігійна організація «КИЇВСЬКА ПАТРІАРХІЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ (КИЇВСЬКА ПАТРІАРХІЯ УПЦ КП)» звернулась до суду з позовом ГУ ДПС у м. Києві, в якому просила:

– визнати протиправними дії ГУ ДПС у м. Києві щодо виключення Релігійної організації «КИЇВСЬКА ПАТРІАРХІЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ (КИЇВСЬКА ПАТРІАРХІЯ УПЦ КП)», код ЄДРПОУ 22894788 із Реєстру неприбуткових організацій та припинення обліковування;

– зобов`язати ГУ ДПС у м. Києві утриматися від протиправних дій щодо виключення Релігійної організації «КИЇВСЬКА ПАТРІАРХІЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ (КИЇВСЬКА ПАТРІАРХІЯ УПЦ КП)», код ЄДРПОУ 22894788 із Реєстру неприбуткових організацій та припинення податкового обліковування.

Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалою від 26 березня 2020 року, залишеною без змін постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 10 червня 2020 року, позовну заяву Релігійної організації «КИЇВСЬКА ПАТРІАРХІЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ (КИЇВСЬКА ПАТРІАРХІЯ УПЦ КП)» повернув без розгляду.

17 вересня 2020 року позивач звернувся до суду касаційної інстанції зі скаргою на вказані рішення суду першої та апеляційної інстанцій. У скарзі зазначено, що оскаржувані рішення судів вплинуть на його права та обов`язки.

Отже, ухвала Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 березня 2020 року та постанова Шостого апеляційного адміністративного суду від 10 червня 2020 року не підлягають касаційному оскарженню за касаційною скаргою.

Згідно з пунктом 1 частини першої статті 333 Кодексу адміністративного судочинства України суд касаційної інстанції відмовляє у відкритті касаційного оскарження у справі, якщо касаційну скаргу подано на судове рішення, що не підлягає касаційному оскарженню. Враховуючи викладене, Суд дійшов висновку про відмову у відкритті касаційного провадження.

Попередній запис
Зеленський нагородив Ердогана орденом
Наступний запис
Епіфаній агітує за учасників виборчої кампанії – соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее