1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Філарета звинуватили в причетності до викрадення “золота партії”

Філарета звинуватили в причетності до викрадення “золота партії”

Очільник українських розкольників Філарет під прикриттям створення нової «патріотичної» Церкви, яку увесь православний світ так і не визнав, і на тлі розвалу СРСР присвоїв кілька мільярдів рублів. Про це повідомляє ПолітНавігатор, посилаючись на заяву журналіста Василя Анісімова в ефірі «Першого козацького».

За його словами, за допомогою Леоніда Кравчука, який очолював в той час Компартію України, Філарет вивів великі суми партійних коштів.

«Зникли гроші партії. Партія, два з половиною мільйони людей … Знайшли, Філарет сам це засвітив, 126 мільйонів партія перерахувала йому, на його рахунки перегнали, на рахунки Філарета. Всі почали говорити, що взагалі зникло чотири мільярди. Ну як двох з половиною мільйонна партія комуністів в Україні, яка гігантську власність мала, виявилася біднішою за якусь зовсым … ну це просто нереально. Більш того, на неї ж прийшов ще мільярд горбачовських, не могли знайти. Горбачов перегнав гроші на Чорнобиль, і цей мільярд не могли знайти, він на церковні прийшов рахунку і зник … Тому, насправді, коли Філарет каже, що вони хотіли щось вільне, незалежне поставити, насправді, вони просто ховали гроші, тому що гроші так і не знайшли. Зачищено абсолютно», – заявив Анісімов.

Попередній запис
Новий керівник «Києво-Печерської Лаври» призначений з порушенням процедури
Наступний запис
УПЦ КП – політичне православ`я і державна релігія в одній структурі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее