1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Фанар ставить перед Порошенком нереальні умови, – експерт

Фанар ставить перед Порошенком нереальні умови, – експерт

Банкова стоїть перед жорсткою умовою Фанару: присутністю на об’єднавчому соборі УПЦ, та розуміє, що Церква не піде на це; Константинопольський Патріархат це знає і заздалегідь поставив нереальну умову створення ЄПЦ. Таку думку висловила політолог Олена Дяченко в ефірі програми «Робота над помилками», повідомляє СПЖ.

Президент України не вибачить єпископату канонічної УПЦ відмову брати участь в об’єднавчому Соборі зі створення ЄПЦ, і почнуться гоніння, вважає експерт. Політолог також нагадала, що Константинопольський Патріархат вимагає від Порошенка присутності на об’єднавчому соборі й канонічної УПЦ, і УПЦ КП, і УАПЦ.

«Вони поставили достатньо жорстку умову: присутність трьох Церков. Через це і «каша» відбулася. Банкова стоїть перед жорсткою умовою з боку Стамбула, щоб була забезпечена присутність канонічної православної церкви. Це свідчить, що Константинополь знає розклади і розуміє, що УПЦ не піде на це. Він заздалегідь поставив умову, яка не буде виконана», – констатувала політексперт.

З її слів, «ніхто не збирається надавати будь-якої автокефалії. Екзархат з жорсткою підлеглістю цілком влаштовує Варфоломія.

Більше того, недавно, зовсім не стидаючись, в інтерв’ю ВВС було заявлено, що Константинополь не визнав канонічність УПЦ КП та УАПЦ… Константинополь «кинув» віруючих Київського патріархату й УАПЦ. Ці структури не визнані і про автокефалію не йдеться. Найближчі їхні перспективи – жорстке підпорядкування Константинополю», – заявила політолог.

Попередній запис
Єпископів УПЦ почали запрошувати в СБУ, – глава юридичного відділу УПЦ
Наступний запис
Митрополит Волоколамський зустрівся з Патріархом Феодором та Патріархом Іоанном

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее