1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Фанар розгляне «македонське питання» на найближчому засіданні свого Синоду

Фанар розгляне «македонське питання» на найближчому засіданні свого Синоду

На останньому Синоді Константинопольського Патріархату «серед іншого обговорили подану свого часу апеляцію церкви у Північній Македонії, що на даний час перебуває у розколі». Про це повідомив Телеграм-канал «Пастир & Паства».

 

За даними інформаційного ресурсу, з наближених до Фанару джерел стало відомо, що «македонське питання» вже включене у порядок денний найближчого Синоду Константинопольського Патріархату.

 

«Враховуючи приклад України, можна здогадуватись, у якому саме напрямку це питання буде вирішуватись, – пише ресурс. – Отож, якщо й були якісь надії на те, що Фанар покається у тому, що створив ПЦУ, то щодня ці надії стають все більш примарними».

 

При цьому грецьке видання «Ромфея» зазначає, що у Скоп’є позитивно зустріли заяву Константинополя з приводу розгляду апеляції розкольницької церковної структури, бачачи у цьому початок процесу остаточного врегулювання її статусу. Також у «Православній церкві Македонії» вважають позитивним той факт, що у заяві Вселенського Патріархату країна називається «Північною Македонією».

Попередній запис
Представники трьох Помісних Церков молились на урочистостях у Києво-Печерській Лаврі
Наступний запис
Сербська Церква повернулась до питання про статус Церкви Македонії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее