1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Фанар отримає Андріївську церкву дуже скоро – нардеп

Фанар отримає Андріївську церкву дуже скоро – нардеп

Андріївська церква міста Києва перейде у користування Фанару дуже швидко, достатньо тільки підписати договір, повідомив народний депутат України Микола Княжицький. Процедура не забере багато часу, заявив він в інтерв’ю «Укрінформ».

«Це можна швидко зробити. Передача у користування, тим більше культурної цінності, відбувається на основі угоди. Відповідно, інша сторона повинна укласти угоду або з Кабінетом Міністрів, або з музеєм «Софія Київська». Сам механізм буде визначатись Кабінетом Міністрів, тому що це у їх відомстві», – пояснив нардеп.

Він наголосив, що передача культурних пам’яток України не є «чимсь унікальним». Княжицький нагадав, що Києво-Печерську лавру держава передала УПЦ, а львівський храм святого Юра – УГКЦ.

Нагадаємо, ВРУ дозволила передати «безоплатно» Андріївську церкву в користування Вселенському Патріархату, тоді як у парламенті намагаються заблокувати це рішення.

Попередній запис
В УПЦ видали розпорядження для мирян та духовенства у зв’язку з діями Фанару
Наступний запис
Арбітрами у юрисдикційних суперечках мають виступати Олександрійський та Антіохійський Патріархи, а не Фанар, – представник РПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее