1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. Фанаріотам треба розширювати сферу свого впливу, – політолог

Фанаріотам треба розширювати сферу свого впливу, – політолог

Константинопольська Церква зацікавлена в розширенні свого впливу і не поспішає створювати Помісну Церкву в Україні. Таку точку зору висловив в ефірі програми «Право на віру» політолог Кирило Молчанов, повідомляє СПЖ.

«Константинополь не сильно зацікавлений у побудові в Україні чергової Помісної Церкви, – зазначив експерт. – Він якраз зацікавлений в тому, щоб розширити свій вплив на цю територію. У Варфоломія парафій практично немає. Він є королем без королівства».

На думку Молчанова, Патріарх Варфоломій веде багатоходову гру за рамками тих сподівань і бажань, які ставить Президент України на сьогоднішній день. При цьому істинними бажаннями керівництва України є створення Церкви підконтрольної державі, впевнений Молчанов.

«Зробити собі модель якогось “державного православ’я”, як було кілька століть тому. В ідеалі, вони хотіли б самі і патріархів призначати, щоб вони їм підкорялися. У такій логіці вони рухаються, намагаючись надати цьому зовнішню відповідність канонам» – підсумував політолог.

 

 

Попередній запис
Судячи з висловлювань Гечі, Константинополь легалізував розкол, – митрополит УПЦ
Наступний запис
До кінця листопада об’єднавчого собору не передбачається, – ієрарх УАПЦ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее