1. Головна
  2. /
  3. Курйози
  4. /
  5. У Шумському районі храм, що «перейшов» в ПЦУ, пустує другий тиждень поспіль

У Шумському районі храм, що «перейшов» в ПЦУ, пустує другий тиждень поспіль

У Свято-Параскевському храмі УПЦ села Радошівка Тернопільської області, опечатаному прихильниками ПЦУ ще 31 січня, вже дві неділі поспіль не правиться літургія. Настоятель храму ієрей Олег Веклюк повідомив СПЖ, що релігійну громаду УПЦ в церковне приміщення не допускають, а хто призначений сюди від нової церковної структури, досі неясно, оскільки в храм з опонентів ще ніхто не заходив. Чи правиться служба для прихильників ПЦУ, священик точно сказати не може. Однак його парафіяни 3 і 10 лютого збиралися на богослужіння на території храму, не заходячи в опечатані двері.

«Мене довго вмовляли перейти в ПЦУ, і пояснили, навіщо. Якщо я залишуся і служитиму своїм людям на парафії, то вони не прийдуть до нової церкви. А якщо я піду, прихильники ПЦУ переконані, що всі люди в селі з ними», – розповів отець Олег.

У ЗМІ повідомляється, що збори «за перехід» пройшли в Радошівці 16 січня. Посвідчується, що громада села «на 95% підтримує ПЦУ». За версією мас-медіа, тільки «священик РПЦ» заважає людям зайняти храм, не віддаючи ключі.

«Я не можу віддати їм ключі. Я є законним настоятелем і офіційно відповідаю за це майно. До того ж в нашому невеликому селі як мінімум 50 осіб з 200-220 дорослих жителів точно підтримують УПЦ. А в протоколі голосування – 56 присутніх висловилися за зміну юрисдикції. Так вийшло, що на збори, на яких було голосування, прийшло тільки 9 наших парафіян, багато хто був на роботі, та й ми просто не знали, що буде голосування. Тоді картина була б іншою, більш чесною», – впевнений священнослужитель.

Поки громада УПЦ молиться в притворі храму, який не опечатується. У першу неділю на службу прийшло 20 осіб, другої – на пару чоловік менше. Також, за деякими даними, влада найближчим часом може провести в храмі інвентаризацію майна.

Попередній запис
Ще дві парафії УПЦ на Буковині приєдналися до цілодобової молитви на захист віри
Наступний запис
Прокуратура порушила справу за заклики до покаяння на адресу кліриків ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее