1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Чорногорії продовжуються хресні ходи на підтримку Сербської Православної Церкви

У Чорногорії продовжуються хресні ходи на підтримку Сербської Православної Церкви

12 березня 2020 року містами Чорногорії пройшли хресні ходи на підтримку Сербської Православної Церкви, чиї древні храми може відібрати держава завдяки антицерковним законам про свободу віросповідання. Про це повідомив сайт Чорногорсько-Приморської митрополії СПЦ.

Хресні ходи проходять в Чорногорії вже третій місяць, але кількість людей, які приймають в них участь, не зменшується. Багатотисячні процесії пройшли вулицями Плевлі, Беране, Нікшича, Бієло-Поле, Бара, Тівата, Герцег-Нові.

Богослов Цетінської семінарії протоієрей Гойко Перович заявив хрестохідцям Плевлі: «Ми любимо Христа. Ми можемо йти цим шляхом стільки, скільки потрібно. Мені сказали, що Хресні ходи не повинні відбуватися влітку, тому що почнеться туристичний сезон. А ми говоримо, що хресні ходи стануть пам’яткою Чорногорії. Нехай мир побачить, як Чорногорія захищає великих святих».

Отець Радмило Цізмовіч, котрий брав участь у Хресній ході в Нікшичі, закликав православних християн переконувати владу милосердям, молитвою і добрими справами і додав, що обличчя віруючого має світитися перед світом.

«Ті, що моляться показали, що братство, любов, примирення, розуміння можуть і повинні будувати майбутнє наших дітей і нашої держави», – стверджує отець Радмило.

Нагадаємо, глава української дипломатичної місії у Чорногорії Наталія Фіалка зазначила, що СПЦ чорногорці вірять більше, ніж владі.

Попередній запис
СПЦ чорногорці вірять більше, ніж уряду, – глава дипмісії України в Чорногорії
Наступний запис
ПЦУ знову програла: ще один приход УПЦ у Хмельницькій області відновив реєстрацію через суд

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее