1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Чорногорії відкрили кримінальні справи проти кліриків та політика, що очолив хресний хід

У Чорногорії відкрили кримінальні справи проти кліриків та політика, що очолив хресний хід

Влада Чорногорії відкрила кримінальні справи щодо порушення карантинних вимог щодо лідера опозиційної коаліції «За майбутнє Чорногорії» Здравко Кривокапіча, п’ятьох священиків та ще кількох громадян після протестних акцій в ніч на 24 серпня. Про це повідомляє orthodoxianewsagency.gr.

У Чорногорії 30 серпня відбудуться вибори до парламенту країни. У ніч на понеділок віряни Сербської Православної Церкви у Чорногорії, а також численні прихильники опозиції провели протестні ходи на автомобілях на кількох трасах республіканського значення. Потім тисячі громадян зібрались перед собором Воскресіння Христового у Подгориці, де виступили на захист СПЦ від скандального закону про релігійні об’єднання та проти політики нинішньої влади Чорногорії.

«Громадяни своїми автомобілями перешкоджали руху на кількох трасах, відмовлялись виконувати вказівки поліцейських під час блокади автомобілями сполучення на ділянках Нікшич-Подгориця та Колашин-Подгориця», – йдеться у повідомленні управління поліції Чорногорії.

Зазначається, що співробітники МВС не допустили прибуття в Подгориці багатьох громадян з інших міст. При цьому адміністративні покарання понесли 67 осіб, відносно 11 порушено кримінальні справи, триває виявлення інших учасників акцій.

«Кримінальні справи також заведені проти п’ятьох священнослужителів СПЦ. Незважаючи на численні попередження духовенству, вони знову скоюють кримінальні злочини і порушують закон (про захист від інфекційних захворювань в частині заборони на масові зібрання – ред.)», – зазначили в поліції.

«Кримінальну справу відкрито і для лідера коаліції« За майбутнє Чорногорії» Здравко Кривокапіча за підозрою в порушенні приписів органів охорони здоров’я. Кріивокапіч від місця Златица поблизу Подгориці вів ходою близько 1,2 тисячі громадян, які не дотримувалися заходів по боротьбі з коронавірусом», – уточнило поліцейське управління.

Раніше кримінальні справи за тією ж статтею були порушені проти митрополита Чорногорсько-Приморського Амфілохія, єпископа Будімлянско-Нікшічського Іоаннікія і понад 20 духовних осіб СПЦ в Чорногорії.

Попередній запис
Зоря роз’яснив білорусам, за що вони повинні протестувати
Наступний запис
Кабмін продовжує карантин та забороняє релігійні святкування в Умані

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее