1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Чернівецькій єпархії триває цілодобове молитовне стояння біля стін ОДА

У Чернівецькій єпархії триває цілодобове молитовне стояння біля стін ОДА

18 травня 2019 року прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ повідомила, що чернівецькі віряни долучаються до молитовного цілодобового стояння громади захопленого Свято-Успенського храму села Товтри Заставнівського Чернівецької області.

 

Віряни кажуть, що молитовне стояння триватиме, «допоки не будуть скасовані усі рейдерські розпорядження в.о. глави ОДА Михайла Павлюка».

 

«Приходьте й підтримайте віруючих Української Православної Церкви. Об’єднаємось у спільній молитві до Господа Іісуса Христа, щоб нарешті воцарився міжрелігійний мир на Буковині та закінчилось беззаконня. Приходьте у будь-який час доби, беріть чай та теплі речі. Постійно будуть читати Псалтир та акафісти», – закликають в єпархії.

 

Зранку 18 травня правоохоронці допомогли прихильникам ПЦУ захопити Свято-Успенський храм у селі Товтри Заставнівського району Чернівецької області. Представники Національної поліції утворили «живий ланцюг», відтиснувши релігійну громаду УПЦ та пропустивши активістів ПЦУ, котрі зрізали замки на храмі. У своїх діях активісти керують незаконним розпорядженням в.о. голови Чернівецької ОДА Михаїла Павлюка про перереєстрацію релігійної громади УПЦ у ПЦУ.

 

Релігійна громада УПЦ села Товтри, храм котрої при спільній дії влади та поліції захопили прихильники ПЦУ, прийшла до будівлі ОДА. Вечірнє богослужіння віряни УПЦ звершили біля будівлі Чернівецької ОДА, оскільки тепер їм немає де молитись.

Попередній запис
Релігієзнавець відзначив, що екс-глава УАПЦ прийняв почесне звання разом з главою УГКЦ
Наступний запис
У Кримській єпархії УПЦ молились за жертв депортації народів Криму

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее