1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Церкві Чеських земель і Словаччини виступили із заявою з приводу Святої Софії

У Церкві Чеських земель і Словаччини виступили із заявою з приводу Святої Софії

21 липня 2020 року Священний Синод Православної Церкви Чеських земель та Словаччини опублікував заяву в зв’язку зі зміною статусу храму Святої Софії з музею на мечеть. Як повідомляє  сайт ПЦЧЗС, рішення Ердогана «викликало у віруючих Православної Церкви на Чеських землях і в Словаччині скорботу».

Коли президент Турецької Республіки Мустафа Кемаль Ататюрк вирішив в 1934 році перетворити собор Святої Софії з мечеті на музей, весь світ оцінив вітальний жест турецьких політиків як символічне закінчення конфліктів і початок мирного співіснування мусульман і християн, нагадали в Церкві Чеських земель і Словаччини. Тому в її Синоді молять Бога, щоб нинішній президент Туреччини переглянув своє рішення і зберіг статус собору Святої Софії як музею, прийнятного для віруючих і для світського суспільства.

«Реакція представників православної та інших християнських церков, а також ООН, ЮНЕСКО та багатьох інших організацій і держав на рішення нинішнього президента Туреччини лише підтверджує, наскільки мудрим і обачним було рішення його попередника», – йдеться в документі.

Попередній запис
Філарет подає позов до Господарського суду – чи допоможе?
Наступний запис
Що з екс-митрополитом Симеоном?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее