1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Церкві Грузії офіційно заявили, що Константинополю не варто односторонньо вирішувати справи українського православ’я

У Церкві Грузії офіційно заявили, що Константинополю не варто односторонньо вирішувати справи українського православ’я

У Грузинській Православній Церкві вважають, що для вирішення проблеми розколу в Україні необхідні спільні зусилля та діалог Константинопольського та Московського Патріархатів. Про це йдеться у заяві, розміщеній на офіційному сайті ГПЦ 30 вересня 2018 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Думаю, що на даному етапі ми не повинні робити поспішних оцінок, допоки дві сторони сформулюють свої офіційні та безапеляційні положення на основі канонічного права», – йдеться у заяві.

У Грузинській Церкві також наполягають, що українське церковне питання дуже тонке, тому  необхідно, щоб у його рішенні брали участь і Константинопольський, і Московський Патріархат.

«Це факт, що дві Церкви відчувають відповідальність перед мільйонами православних, піклуються про єдність Церков, сподіваємось, що вони зроблять все можливе, щоб знайти шлях для мирного вирішення проблем. Ми завжди за це молимось», – сказано у документі.

Нагадаємо, раніше помічник місцеблюстителя Патріарха Грузії Андріа Джагмаїдзе заявив, що Грузинська Православна Церква не братиме участі у дискусіях з «українського питання».

Попередній запис
Почалася протидія молитовному стоянню – на автобус вірян УПЦ у Рівному скоєно напад
Наступний запис
Архітекторам у Дніпрі дали 10 днів, щоб знайти місце для храму УПЦ КП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее