1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Церкві Грузії відмовились брати участь у дискусіях про ЄПЦ для України

У Церкві Грузії відмовились брати участь у дискусіях про ЄПЦ для України

Грузинська Православна Церква не буде брати участь у дискусії по темі автокефалії української Церкви, заявив помічник місцеблюстителя Патріарха Грузії. Позиція Церкви Грузії щодо автокефалії в Україні буде сформульована на засіданні Її Синоду. Про це заявив журналістам настоятель церкви Кікеті, помічник місцеблюстителя Патріарха Грузії Андріа Джагмаїдзе, повідомляє «ТАСС» 28 вересня 2018 року.

«Незгода з цього питання є між двома великими Церквами, в кожної з котрих є своя логіка. Ми не беремо участь у цих дискусіях», – сказав він.

Представник Грузинської Православної Церкви також зазначив, що «у церковному житті України є багато складнощів, тому робити зараз прогнози дуже складно».

Грузинська Православна Церква не заявляла про свою офіційну думку щодо питання автокефалії. Представники Патріархії Грузії раніше зазначали, що позиція ГПЦ буде обговорюватись на засіданні Синоду, котре має відбутись у найближчі місяці. Раніше учасники Священного Синоду ГПЦ казали, що говорити з приводу автокефалії в Україні зможуть після того, як Вселенський Патріархат прояснить свою позицію.

Попередній запис
Порушення прав віруючих стало очевидним для світу, – ієрарх УПЦ
Наступний запис
Олександрійський Патріарх повідомить Предстоятелів усіх Помісних Церков про реальну церковну ситуацію в Україні (+відео)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.