1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Філарета розкритикували дії податківців за зняття з обліку УПЦ КП

У Філарета розкритикували дії податківців за зняття з обліку УПЦ КП

У відновленій УПЦ КП розкритикували дії Головного управління ДПС у м. Києві Державної податкової служби України, де зняли з податкового обліку ліквідовану юрособу «Київської патріархії».

У заяві очільника УПЦ КП Філарета Денисенка у відповідь на лист податківців, опублікованій у Facebook, зазначено, що «Київська патріархія» не зверталась із реєстраційною заявою форми №1-РН щодо виключення з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

«Особа, що звернулася із такою заявою – Яременко Олег Васильович – називає себе «ліквідатором» Київської Патріархії, посилаючись на дані Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Але такі дані є недостовірними, внесені за його ж заявою,  оскаржуються в судах, та є предметом розслідування у кримінальному провадженні.

Яременко О.В. не отримував жодних повноважень щодо зняття з обліку платників податків Київської Патріархії, відповідно до вимог ст. ст.104-106 ЦК України ні від засновника Київської Патріархії – Помісного Собору, ні від жодного іншого органу Української Православної Церкви Київського Патріархату. А тому не мав права вчиняти такі дії», – наголошує Філарет.

Також вказана юрособа (код ЄДРПОУ 22894788) «у жоден спосіб не приймала участі у «документальній позаплановій перевірці з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства», про яку йдеться в абзаці 3 листа, не залучалась до її проведення, не подавала жодних документів, які могли б бути підставою для здійснення такою комісією певних висновків і продовжує свою діяльність як юридична особа», однак не відповідає за неможливість оплачувати податки.

Попередній запис
В юридичній службі УПЦ КП оприлюднили оновлений перелік збережених єпархій в Україні
Наступний запис
Посол США в Анкарі відвідав главу Фанару

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее