1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Тульчинській єпархії УПЦ назвали звернення нардепів до Онуфрія «живою совдепією»

У Тульчинській єпархії УПЦ назвали звернення нардепів до Онуфрія «живою совдепією»

У Тульчинській єпархії УПЦ прокоментували недавнє звернення народних депутатів України до Предстоятеля, у котрому парламентарії заявили про «шельмування прихильників Єдиної Помісної Церкви» і про те, що влада нібито не втручається у церковне життя. Відповідь на заяву нардепів опублікована на офіційному сайті митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана.

«А яка норма Конституції або закон демократичної світської України наділили депутатів Верховної Ради повноваженнями з (пере)форматування канонічного устрою релігійних організацій або уповноважили займатись розбудовою т.зв. Єдиної Помісної Церкви?», – у питанні, як зазначено на сайті владики, депутати ВРУ віддали перевагу «мовчанню ягнят».

«Вони, ніби професійні трюкачі, по-фарисейськи, найгострішу проблему порушення ними норми Конституції України про відділення держави від Церкви і, відповідно, ігнорування ними права автономності Церкви на свій канонічний самоустрій (вибір статусу) звели до декларації про невтручання Верховної Ради (тільки цього бракувало) до… богослужебної практики (?!), спосіб життя віруючих (!?) та (увага!)… до елементів їхнього одягу!», – прокоментували у повідомленні у відповідь.

Цим листом, як констатують автори відповіді, депутати Верховної Ради повернули вірян канонічної УПЦ до сталінсько-хрущовського часу, коли депутати різних релігій і атеїсти вирішували, у якому домі – спільному чи індивідуальному – слід молитись християнам».

«Пани-депутати, а Конституція України написана не для вас?! Відповіді нема! О, совдепія, як ти ще жива!», – йдеться у коментарі.

Попередній запис
Томос – виключно політичний проект, – Олена Бондаренко
Наступний запис
Томос буде влітку або восени, – Парубій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее