1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Тернопільській області суд заарештував землю, яка належить монастирю УПЦ

У Тернопільській області суд заарештував землю, яка належить монастирю УПЦ

Шумський районний суд Тернопільської області заарештував земельну ділянку площею 1,22 га, який Великозагаєцька сільська рада відвела Загаєцькому чоловічому монастирю УПЦ на честь святителя Іоанна Милостивого для будівництва і обслуговування «релігійних і громадських» будівель, повідомив «Главком».

Арешту передувало кримінальне провадження, яке місцева поліція відкрила по справі про «зловживання службовими обов’язками».

Депутати Великозагаєцької сільської ради 17 грудня 2015 року затвердили проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування Загаєцькому чоловічому монастирю Тернопільської єпархії УПЦ, який знаходиться в селі Малі Загайці на вулиці Новосільна, 33А. За цією ж адресою розташований монастирський комплекс із церквою на честь святого Іоанна Милостивого (1636 рік), корпус келій кінця XVIII століття і Святі ворота, які спорудили у 1898 році. Всі ці споруди є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Співробітники правоохоронних органів заявили, що сесія Великозагаєцької сільської ради при вирішенні питання про дану земельну ділянку вийшла за межі своїх повноважень. На думку поліції, рішення, яке прийняла сільська рада, суперечить ст. 117 Земельного кодексу України щодо передачі земельних ділянок державної власності у комунальну власність чи земельних ділянок комунальної власності у державну власність, а також ст. 122 зазначеного Кодексу щодо повноважень органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування про передачу земельних ділянок у власність або в користування.

3 січня 2019 року Кременецька місцева прокуратура Тернопільської області внесла відомості про даний факт у Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ст. 364 ч. 1 Кримінального кодексу України («зловживання владою або службовим становищем»).

Попередній запис
Ієрарх УПЦ: популізм ПЦУ розрахований на тих, хто давно не заходив у церкву
Наступний запис
ЗМІ: Перед виборами Порошенко роздає державні нагороди церковним діячам

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее