1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У США православний священик покинув Константинопольську Церкву на знак протесту проти її дій в Україні

У США православний священик покинув Константинопольську Церкву на знак протесту проти її дій в Україні

Настоятель Успенського храму в Блуфілді (США, штат Західна Вірджинія) священик Марк Тайсон залишив Константинопольський Патріарха і перейшов до Руської Православної Церкви Закордоном (РПЗЦ) на знак солідарності з канонічною Православною Церквою України, повідомляє «Интерфакс».

«Кілька днів тому Патріарх, котрого я віддано і молитовно шанував протягом більше двох десятиліть, вчинив безпрецедентний крок у встановленні канонічного статусу заколотної банди позбавлених сану та дискредитованих священнослужителів в Україні», – пояснив отець Марк своє рішення правлячому архієрею.

Священик зазначає, що «аморальні та неканонічні дії Патріарха Варфоломія в Україні вже сприяли насильству стосовно канонічної Церкви», і це насильство буде зростати.

З цієї причини священик Тайсон вирішив залишити приход Константинопольської Церкви. «Я відслужив там останню літургію та більше не буду шанувати Патріарха Варфоломія. Моя совість цього просто не допустить. Я вирішив просто, але твердо відійти та об’єднатися у спілкуванні зі страждаючою Українською Церквою, котра була маргіналізована незрозумілими діями Патріарха Варфоломія», – пише отець Марк.

За інформацією з канцелярії Східно-Американської єпархії РПЦЗ, священик Марк Тайсон вже прийнятий та призначений у клір однієї з церков у Вірджинії.

Попередній запис
До Патріарха Варфоломія привезли дітей загиблих українських військовослужбовців
Наступний запис
Патріарх Варфоломій: Рано чи пізно РПЦ доведеться нам підкоритись

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее