1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У США зацікавились Святогірською лаврою

У США зацікавились Святогірською лаврою

21 жовтня 2018 року Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович побувала у Свято-Успенській Святогірській Лаврі. Керівника американської дипломатичної місії в Україні супроводили політичний радник посольства США Девід Холмс та регіональний координатор держдепартаменту США у допомозі біженцям Джонатан Хейліс, повідомляє сайт обителі.

Також делегація відвідала благодійний фонд «Слов’янське серце», розташований у Святогірську. Зі слів заступника керівника фонду Наталії Деркач, на візит пані Марі Йованович у цій благодійній організації очікували давно і запрошували для того, щоб «залучити до проблем Святогір’я».

Потім делегація представників американського посольства направилась до Святогірської Лаври. Пані Марі Йованович «відвідала Святогірську лавру, щоб ознайомитись з її діяльністю у допомозі страждаючим переміщеним особам, котрих уразив конфлікт на Сході України». Американських дипломатів супроводжувала в.о. міського голови, секретар Святогірської міської ради Тетяна Божко.

Намісник Святогірської Лаври зустрів гостей у дворі обителі та провів невелику екскурсію.

Під час екскурсії під благословення до Його Високопреосвященства підійшли діти-біженці, котрі проживають в обителі. Митрополит Арсеній розповів пані Марі Йованович, скільки біженців прийняла обитель за весь час збройного протистояння на Донбасі, яку допомогу надавала та продовжує надавати, і повідомив, скільки на цей час проживає у Святогірській лаврі вимушених переселенців.

19 червня 2018 року Святогірську лавру відвідував Надзвичайний і Повноважний Посол Японії пан Шигекі Сумме.

Попередній запис
Від закликів до захоплень Мосійчук перейшов до молитов за «перехід» лавр
Наступний запис
Портал «Сіверщина» повідомив, що чорногорські розкольники бачать себе «наступними після України»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее