1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. У Сусвалі активісти ПЦУ зірвали богослужіння УПЦ і влаштували провокацію

У Сусвалі активісти ПЦУ зірвали богослужіння УПЦ і влаштували провокацію

16 березня 2019 року в селі Сусваль Володимир-Волинського району, поновилися провокації прихильників ПЦУ під стінами парафії Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ, повідомляє прес-служба Володимир-Волинської єпархії.

У суботу вранці парафіяни і настоятель священик Богдан Гнатюк прийшли в храм, щоб здійснити богослужіння. Однак активісти ПЦУ завадили отцю Богдану увійти на територію храму і заявили, що привезли свого «священика», вимагаючи віддати їм ключі від церкви. Неподалік від церковних воріт стояли священики Київського патріархату і чекали вирішення питання.

В єпархії розповідають: звістка про новий виток протистояння в Сусвалі швидко поширилася по окрузі. Підтримати молитвою розколоту громаду прибули священики і парафіяни з сусідніх сіл. Протягом дня церква була закрита, а під її стінами йшли суперечки, парафіяни УПЦ постійно молилися.

«Саме молитва з вуст віруючих людей і стала вирішальною у цю суботу – ті, хто не витримав її, пішов додому перший», – вважають в єпархії. 17 березня, у свято Торжества Православ’я, православні Сусваля знову зібралися на молитву.

Нагадаємо, після того, як 24 лютого релігійна громада села Сусваль на своїх загальних зборах у храмі прийняла рішення і надалі залишатися в складі Української Православної Церкви, місцева влада ініціювала розгляд цього питання всіма жителями села. На основі прийнятого рішення вони звернулися до керуючого місцевої єпархії Київського патріархату, який видав наказ про підпорядкування собі Різдво-Богородичної релігійної громади села Сусваль. Прихильники ПЦУ написали прохання про підпорядкування їх УПЦ КП.

Згідно з Єдиним державним реєстром України, храм Різдва Пресвятої Богородиці в селі Сусваль належить релігійній громаді Української Православної Церкви.

Попередній запис
Намісник Святогірської лаври: З крадених церков в рай не потрапити
Наступний запис
У Розважі місцевий фермер посварив односельчан через «перехід» у ПЦУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Fill out this field
Fill out this field
Будь ласка, введіть правильний email.

Последнее